Російські хакери посилили кібератаки на британські установи

Читать на русском
Кібератаки російських хакерів спрямовані на місцеві ради, благодійні установи та університети.

У Британії зафіксували зростання кібератак з боку російських хакерів, в тому числі на урядові установи.

Про це з посиланням на главу Центру національної кібербезпеки (NCSC) Великобританії Киаран Мартіна повідомляє The Times, передає «Слово і Діло».

За словами Мартіна, російська агресія в кіберпросторі істотно посилилася, зокрема, відзначається зростання числа кібератак на «незахищені цілі», такі як місцеві ради, благодійні установи та університети, де хакери намагаються добути персональні дані або наукові розробки.

Також зломщики намагаються викрасти з баз даних урядових відомств секретну інформацію, що стосується зовнішньої політики і оборони, додав Мартін.

У Британії щомісяця фіксується близько 60 серйозних кібератак, частина з них здійснюють хакери, яких спонсорує російський уряд.

В Іспанії за запитом ФБР схопили російського хакераВ Іспанії правоохоронні органи за запитом ФБР затримали росіянина Станіслава Лісова, якого підозрюють у причетності до хакерських атак.

До того ж, занепокоєння Британії викликає активне поширення «фейкових новин», яке, як припускають в Лондоні, є частиною кампанії Кремля по дезінформації.

Очікується, що 14 лютого королева Великобританії Єлизавета II відкриє новий кіберцентр NCSC.

Раніше італійські чиновники запідозрили Росію у багатомісячної кібератаці, яка сталася в минулому році.

Нагадаємо, що Україна створила власний підрозділ комп'ютерних експертів в якості відповіді на агресію Росії в кіберпросторі, до завдань якого відноситься також уміння контратакувати супротивника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: