НАТО посилює присутність у Чорному морі – Столтенберг

Читать на русском
НАТО завершить підготовку пакету заходів із цього питання на зустрічі міністрів оборони, яка відбудеться в лютому.

Представники Міноборони країн Альянсу на зустрічі в лютому збираються ухвалити пакет заходів щодо посилення військової присутності в регіоні Чорного моря.

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив на зустрічі з новим президентом Болгарії Руменом Радевим, передає «Слово і Діло».

«Ми бачимо більш агресивну Росію. Ми бачимо безладдя й насильство на півдні, тероризм. І ми бачимо кібератаки та гібридну війну. Тому НАТО реагує. Ми реагуємо, збільшуючи свою присутність у південно-східній частині й у країнах Балтії та в Польщі. Ми підсилюємо свою присутність у регіоні Чорного моря комплексом заходів на суші, на морі та в повітрі», – заявив він.

За словами генсека, Альянс завершить підготовку пакету заходів із цього питання на зустрічі міністрів оборони, яка відбудеться в лютому.

У Сенаті США схвалили прийняття Чорногорії до НАТОКомітет Сенату США з міжнародних відносин підтримав резолюцію про вступ Чорногорії до НАТО.

Столтенберг також заявив, що НАТО не хоче конфронтації з Росією й нової холодної війни, проте зазначив, що всі країни-члени Альянсу готові захищати одна одну.

Раніше Столтенберг заявляв, що анексія й подальша окупація українського півострова Крим Російською Федерацією йде врозріз із цінностями НАТО.

Нагадаємо, що комітет Сенату США з міжнародних відносин підтримав резолюцію про вступ Чорногорії до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: