Росія випробовує НАТО на міцність – Міноборони Британії

Читать на русском
Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що Москва використовує дезінформацію як зброю, а також випробовує на міцність НАТО й країни Заходу.
Майкл ФеллонФото: Reuters

Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що Москва використовує дезінформацію як зброю, а також випробовує на міцність НАТО й країни Заходу.

Про це повідомляє ВВС, пише «Слово і Діло».

«Зараз ми маємо справу з країною, яка, почавши використовувати дезінформацію як зброю, створила те, що тепер називається епохою пост-правди», – розповів міністр.

Інструментами такої дезінформації Феллон вважає агентство Sputnik і телеканал Russia Today.

«Очевидно, що Росія випробовує Захід і НАТО на міцність. Вона хоче розширити свою сферу впливу, дестабілізувати інші країни й послабити Альянс», – додав британський міністр.

Маккейн закликав Трампа надати Україні летальну зброюГлава комітету з питань збройних сил Сенату Джон Маккейна закликав американського президента Дональда Трампа надати Україні летальну зброю.

Феллон наголосив, що крім поширення дезінформації, Росія використовує кібератаки й свою військову потужність, яка демонструється в Сирії та Україні.

Водночас британський міністр заявив, що підтримує позицію президента США Дональда Трампа, який виступає за налагодження відносин із Росією. Однак, на думку міністра, таке буде можливо лише в разі, якщо Росія перегляне свою тактику й виконуватиме Мінські угоди.

Нагадаємо, днями Президент Петро Порошенко пообіцяв референдум щодо членства України в НАТО. Також раніше повідомлялося, що цього року в Україну прибудуть три тисячі військових із країн Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: