В Іспанії за запитом ФБР схопили російського хакера

Читать на русском
В Іспанії правоохоронні органи за запитом ФБР затримали росіянина Станіслава Лісова, якого підозрюють у причетності до хакерських атак.
Фото: Reuters

В Іспанії правоохоронні органи за запитом ФБР затримали росіянина Станіслава Лісова, якого підозрюють у причетності до хакерських атак.

Про це повідомила сайту пропагандистського телеканалу RT дружина росіянина Дар'я Лісова, пише «Слово і Діло».

За її словами, в Іспанії родина проводила відпустку.

«Нас затримали в аеропорту Барселони, коли ми приїхали віддати взяту в оренду машину, перед тим як полетіти до Ліона – продовжувати нашу подорож і відвідати друзів. Коли ми виходили з автомобіля, підійшли двоє поліцейських, показали значок і повідомили, що затримують чоловіка, почали перевіряти телефон, планшет, ноутбук», – сказала Лісова.

У НАТО констатують зростання кількості кібератак на мережі АльянсуУ 2016 році щомісяця на мережі Північноатлантичного альянсу проводилося в середньому 500 хакерських атак, що більш ніж на половину більше торішніх даних.

Іспанські поліцейські повідомили, що затримання проводилося за запитом ФБР та Інтерполу. За даними Лісової, звинувачень її чоловіку не висунули, зараз він перебуває у в'язниці Brians у каталонському Марторелі.

У посольстві Росії тим часом повідомили, що влада Іспанії офіційно повідомила диппредставництву про затримання російського громадянина. РФ направила запит із проханням повідомити про причини й деталі затримання чоловіка.

Нагадаємо, США наприкінці 2016 року запровадили нові санкції проти Росії в зв'язку з кібератаками, які вплинули на процес виборів президента країни. Також конгрес США запропонував створити комісію з розслідування російських кібератак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: