Росію підозрюють у кібератаці на МЗС Італії

Читать на русском
Італійські чиновники запідозрили Росію в багатомісячній кібератаці, яка відбулася минулого року.

Італійські чиновники запідозрили Росію в багатомісячній кібератаці, яка відбулася минулого року.

Про це пише The Guardian із посиланням на власні джерела, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що напад відбувся навесні минулого року й тривав протягом більш ніж чотирьох місяців, але до зашифрованої системи, що використовується для засекреченої інформації, хакери не потрапили.

Нинішнього прем'єр-міністра Паоло Джентіліоні, який раніше обіймав посаду міністра закордонних справ, атака не торкнулася, оскільки він, будучи міністром, уникав користування електронною поштою. Атаки були направлені на «відділення міністерства на місцях». Зокрема, постраждали посольства та дипломатичні працівники, які надсилають звіти до Рима щодо зустрічей з іноземними офіційними особами.

Чиновник не підтвердив, що Москва стояла за атакою. Водночас дві людини, знайомі із ситуацією, вважають, що атаку провела саме Росія. Внаразі за фактом кібератаки проводиться перевірка.

Очільник ЦРУ звинуватив Росію в спробах впливу на вибори в країнах ЄвропиРосія за останні роки намагалася вплинути на політичні процеси в Європі, й багато європейських країн стурбовані можливими спробами Москви втрутитися в майбутні вибори.

За словами співрозмовника, після того, як про атаку стало відомо, МЗС вжив заходів для поліпшення системи внутрішнього захисту.

Джерела газети стверджують, що, на їхню думку, метою кібератаки була спроба «отримати уявлення про процес ухвалення рішень у рамках італійського уряду».

Нагааємо, раніше повідомлялося, що через кібератаки в Нідерландах вручну рахуватимуть голоси на виборах, а в Німеччині серйозно готуються до відбиття кібератак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: