Українські кіберпідрозділи можуть атакувати Росію – Порошенко

Читать на русском
Світ має бути готовим до атак у кіберпросторі з боку Росії, оскільки після анексії Криму архітектура світової безпеки змінилася.

Україна створила власний підрозділ комп'ютерних експертів як відповідь на агресію Росії в кіберпросторі, до завдань якого належить також уміння контратакувати противника.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив на прес-конференції з фінським лідером Саулі Нійністе, коментуючи на прохання журналістів кібератаки РФ, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГА.net».

«Росія здійснює кібератаки не лише проти України, що було підтверджено. І в нас є дуже сильний кіберпідрозділ, і тому Україна може контратакувати. Але Україна – не єдина мета кібератак: всі європейські нації та Сполучені Штати є об'єктами кібератак, і це елемент гібридної війни ... разом із дестабілізацією ситуації та анексією Криму», – сказав він.

За словами Глави держави, цивілізований світ має бути готовим до таких викликів з боку РФ, оскільки після анексії Криму «вся світова безпека змінилася», тому що базувалася на статуті ООН, а один із членів Організації тепер його порушує.

У Трампа не виключають відповіді Росії за кібератаки під час виборівОбраний президент США Дональд Трамп визнає висновки розвідки стосовно причетності Росії до кібератак, спрямованих на зрив виборів у країні, і не виключає дій у відповідь.

«Тому потрібно придумати нову структуру глобальної безпеки, нові принципи глобальної безпеки. Тому так важливо співпрацювати й у цьому питанні теж, і ми обговорили це з моїм колегою, президентом Фінляндії», – сказав Порошенко.

Нагадаємо, що лише в грудні 2016 року державні установи в Україні були атаковані хакерами щонайменше 25 разів.

Американські конгресмени та сенатори запропонували створити спеціальну комісію з розслідування російських кібератак під час президентських виборів у США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: