У Литві не будуть переглядати санкції проти РФ

Читать на русском
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявичус переконаний, що Європейський Союз продовжить санкції проти Росії, оскільки вона не виконує свої зобов'язання.
Лінас Лінкявічюс

Знімати санкції з Росії поки немає жодних причин, адже вона не виконує свої зобов'язання.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, передає «Слово і Діло».

«Укроборонпром» і Литва домовилися про інвестиції у виробництво зброїДК «Укроборонпром» і Литва домовилися про поглиблення військово-технічного співробітництва та визначили перспективні напрямки вкладення інвестицій у нові спільні проекти оборонного сектора двох країн.

Він підкреслив, що якщо Російська Федерація не почне виконувати Мінські домовленості, то санкції, скоріш за все, будуть продовжені.

«Ми ухвалили рішення про санкції, вони ж були предметними, свідомими, з якимись конкретними критеріями. І ми нещодавно обговорювали, що ніщо з цих критеріїв не зникло ... Вони всі діють. І ми просто маємо поважати самі себе й свої рішення, тож тут об'єктивних причин, щоб переглянути цю політику, сьогодні немає», – сказав Лінкявічус.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко провів зустріч із очільником МЗС Литви, під час якої строни обговорили ситуацію на Донбасі та продовження санкцій проти Росії.

Раніше в Білому домі повідомляли, що скасування санкцій проти Росії залежатиме від її поведінки.

Раніше голова МЗС України Павло Клімкін заявляв, що покрокове зняття санкцій з РФ є безглуздим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: