Литва назвала Росію головною загрозою національній безпеці

Читать на русском
Сейм Литви затвердив оновлену стратегію національної безпеки, на першому місці – конвенціональна військова загроза, яку представляє Росія.

Сейм Литви затвердив оновлену стратегію національної безпеки, згідно з якою Росія посідає перше місце в списку з 14 загроз національній безпеці.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Литовські депутати підтримали документ одноголосно. Крім конвенціональної військової загрози, яку представляє «підготовка й воля Російської Федерації до використання військової сили в досягненні своїх цілей», у Литві вважають загрозою замасковані військові та розвідувальні засоби, які використовують зарубіжні держави для впливу на політичну й соціально-економічну стабільність Литви.

Євросоюз не фінансуватиме стіну між Литвою та РосієюЄвросоюз не має наміру фінансувати будівництво стіни між Литвою і Калінінградської області РФ.

На третьому місці списку загроз – діяльність третіх країн з ослаблення євроатлантичної єдності.

Крім того, в стратегії згадується про інформаційні та кібернетичні загрози. В документі також ідеться про те, що Росія й Білорусь є небезпечними країнами у сфері розвитку ядерної енергетики поблизу кордонів Литви. Серед інших загроз – нестабільність у регіоні та світі, тероризм, екстремізм, радикалізація, демографічна криза, організована злочинність, корупція.

Раніше повідомлялося, що Державний бюджет Литви на 2017 рік передбачає будівництво стіни на кордоні з Калінінградською областю РФ.

Нагадаємо, раніше американський Конгрес заборонив військове співробітництво з Росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: