Стало відомо, коли Литва почне будувати стіну на кордоні з Калінінградською областю

Читать на русском
Держбюджет Литви на 2017 рік передбачає будівництво стіни на кордоні з Калінінградською областю.Огорожі допоможуть обмежити обсяги ввезеної в Литву контрабанди, впевнені у Вільнюсі.

Державний бюджет Литви на 2017 рік передбачає будівництво стіни на кордоні з Калінінградською областю.

Про це повідомляє Lietuvos žinios, передає «Слово і Діло».

Прикордонники відзвітували щодо фінансування проекту «Стіна»На рахунки Держприкордонслужби надійшло 120 млн грн під реалізацію проекту «Стіна», всього в поточному році Бюджетом передбачено 200 млн грн на ці цілі.

Зараз держкордон позначається тільки спеціальними знаками і 13-метровою контрольною лінією. Основна мета стіни полягає в обмеженні ввезення до Литви контрабанди. У МВС Литви повідомили, що Вільнюс у 2017 році виділить на будівництво стіни 3,6 млн євро.

«Цих коштів має вистачити на будівництво паркану. Поблизу нього буде вмонтована модернізована система спостереження за кордоном, кошти на яку будуть знайдені в наступному році», – сказав міністр внутрішніх справ Литви Эймутис Мисюнас.

Раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко і президент Литви Даля Грібаускайте у Києві підписали дорожню карту розвитку стратегічного партнерства на 2017-2018 роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: