АМКУ оштрафував «Київенерго»

Читать на русском
Антимонопольний комітет України оштрафував компанію Київенерго на суму в 18 мільйонів гривень.

Антимонопольний комітет України оштрафував компанію «Київенерго» на суму в 18 мільйонів гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АМКУ.

Тимчасова адміністративна колегія АМКУ встановила, що ВАТ «Київенерго» створювало перешкоди до доступу постачальникам за нерегульованим тарифом (ПНТ), зокрема, ТОВ «ЕК ЕНОЛЛ» і ЗАТ «Карбон» на ринок постачання електроенергії.

Повідомляється, що ПАТ «Київенерго» обмежувало ПНД у виборі ними потенційних споживачів і позбавило їх можливості здійснювати господарську діяльність в місті Києві, зокрема, шляхом висунення необґрунтованих вимог до проекту договору на розподіл електроенергії.

«Такі дії ПАТ« Київенерго »визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку передачі (розподілу) електричної енергії власними місцевими локальними електромережами на території міста Києва», - додали в Комітеті.

За вказане порушення на ПАТ «Київенерго» накладено штраф у розмірі 17 мільйонів 958 тисяч 891 гривню.

Нагадаємо, станом на 1 січня 2017 року заборгованість населення столиці за опалення склала 1 млрд 591,7 млн ​​грн, а сума боргів за гарячу воду - 362,6 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: