«Київенерго» визнало величезні рахунки за тепло результатом системної помилки

Читать на русском
Якщо квартира в 60 квадратів отримує багатотисячну платіжку за опалення, то це очевидна помилка в розрахунках.

Величезні суми за опалення в платіжках, які нарахували жителями столиці в листопаді 2016 року, можуть бути результатом «системної помилки» через великі обсяги даних мільйонів киян, які «Київенерго» змушене обробляти при нарахуванні платежів.

Про це заявив голова наглядової ради «Київенерго» Іван Плачков, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Плачков також поскаржився, що мільйон договорів складно відразу обробити. «Раніше це було в ЖЕКах, кооперативах, а зараз це робить «Київенерго», й тому можливі такі помилки. Це кардинальна, системна помилка», – заявив голова наглядової ради.

Він підкреслив, що якщо квартира в 60 квадратів отримує багатотисячну платіжку за опалення, то це очевидна помилка в розрахунках.

«Такого дива, як в Україні, в усьому світі немає, коли постачальник тепла укладає угоду безпосередньо з власником квартири. Як у світі роблять: є власник будівлі, так ось власник будівлі визначає організацію, яка є виконавцем послуг. І вже ця компанія працює з жителями, розподіляє це тепло за різними алгоритмами: якщо є лічильник – за лічильником, якщо немає – за квадратними метрами. А в нас зробили так, що кожну квартиру вивели напряму на «Київенерго», – зазначив він.

Плачков зазначив, що досі не може ознайомитися зі складовими тарифів, щоб зрозуміти, чому сформована саме така ціна енергоносія, яку затвердили в НКРЕКУ, оскільки в Комісії не пропонують до ознайомлення відповідний документ.

Як повідомлялося раніше, влада Києва не має наміру продовжувати концесійну угоду з управління столичними тепломережами з ПАТ «Київенерго».

Станом на 1 жовтня 2016 року заборгованість споживачів столиці з теплової енергії перед ВАТ «Київенерго» склала майже 1,7 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: