«Київенерго» представило нову методику розрахунку за тепло

Читать на русском
Нова методика нарахувань за опалення для будинків без лічильників буде відштовхуватися від середньозваженого споживання теплоенергії будинками з лічильниками.

Починаючи з листопада 2016 року до кінця опалювального сезону 2016/2017 нарахування за опалення для жителів будинків без лічильників будуть розраховуватися відповідно до нарахувань будинків із лічильниками тепла.

Ці зміни запроваджуються відповідно до постанови Кабміну від 30 листопада 2016 року №865, повідомив під час прес-конференції комерційний директор «Київенерго» Євген Бушма, передає «Слово і Діло».

«Ця постанова передбачає нову методику нарахувань за опалення для будинків без лічильників, відштовхуючись від середньозваженого споживання теплоенергії будинками з лічильниками. Якщо в будинку теплолічильник не встановлений чи не прийнятий на комерційний облік, нарахування будуть здійснені на підставі середньозваженого обсягу споживання, шо визначається з урахуванням зафіксованих протягом розрахункового періоду обсягів споживання та опалювальної площі будинків із лічильниками», – пояснив він.

Бушма зазначив, що в тих будинках, де лічильники вкрадені або пошкоджені, за наявності показань лічильників за весь минулий опалювальний період нарахування будуть проведені на підставі середньомісячного обсягу споживання за минулий період. Якщо ж показники за минулий опалювальний період відсутні, то нарахування буде здійснене за середньозваженим споживанням.

НКРЕКП збільшила тарифи на тепло на 22%Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, збільшила тарифи на теплову енергію для непобутових споживачів і бюджетних організацій в середньому на 21,7%.

У «Київенерго» відзначили, що платіжки за опалення в листопаді надійдуть пізніше, ніж зазвичай, саме через впровадження нового алгоритму розрахунків.

Нагадаємо, що тариф, встановлений НКРЕКП, наступний: 1 Гкал – 1416,96 грн.

Як повідомлялося раніше, кияни дедалі частіше почали відмовлятися від системи центрального опалення, самовільно відключаючи свої житла й демонтуючи її елементи.

Звертатися за отриманням субсидії потрібно найближчими днями, оскільки після 1 січня сума субсидії буде нараховуватися з моменту звернення, а не з початку опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: