У Києві збираються будувати завод із переробки сміття

Читать на русском
Вартість проекту поки не озвучена, однак фінансування компанія має намір залучати самостійно.
ТЕЦ-6, біля якої планується побудувати завод

Девелоперсько-будівельна компанія Т.М.М. планує реалізувати проект будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів на електроенергію біля ТЕЦ-6 у Києві.

Про це повідомив генеральний директор компанії Микола Толмачов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Технологія переплавлення сміття аналогічна технології «магма», коли сміття без доступу кисню розплавляється на розпеченому камені. Технологія практично безвідходна, викидів у атмосферу немає, тобто це екологічно чисте виробництво. Збираюся першим побудувати такий завод в Україні. Ми вже ведемо переговори з Києвом та Запоріжжям», – зазначив він.

Наразі компанія очікує підписання міським головою Києва Віталієм Кличком меморандуму, який дозволив би розпочати будівництво сміттєплавильного заводу в Києві вже цьогоріч.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв залучити інвесторів до будівництва заводів з переробки сміттяСказано 9 липня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами Толмачова, такий завод міг би розміститися біля ТЕЦ-6 на Троєщині.

Як повідомлялося раніше, мерія Києва планує збудувати один сміттєспалювальний завод і кілька сміттєпереробних заводів у різних районах столиці.

У вересні 2016 року запущена інтерактивна карта звалищ України, сам додаток для сервісу є для операційних систем iOS та Android.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: