У Києві збудують кілька сміттєпереробних заводів

Читать на русском
У Києві збудують кілька сміттєпереробних заводів на Лівому і Правому берегах, а також у Голосіївському районі.

Мерія Києва планує збудувати один сміттєспалювальний завод та кілька сміттєпереробних заводів у різних районах столиці.

Про це в коментарі 44.ua повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає «Слово і Діло».

«У планах є будівництво кількох заводів із переробки сміття в Києві, на Лівому і Правому берегах, а також у Голосіївському районі. Також із бюджету виділені кошти на дослідження та подальшу утилізацію концентратів», – сказав Пантелєєв.

Раніше повідомлялося, що в селі Підгірці збудують новий сміттєпереробний завод, який матиме проектну потужність близько 150 тис. тонн.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв залучити інвесторів до будівництва заводів з переробки сміттяСказано 9 липня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

У листопаді також повідомлялося, що в Києві поруч зі станцією ТЕЦ-6 збудують новий сміттєспалювальний завод за €200 млн, об'єкт зведуть на відстані 2,5 км від житлової забудови. Нове підприємство зможе утилізувати лише 300 тис. тонн побутових відходів.

«В цій ситуації йдеться про спалювання сміття, – зазначив Петро Пантелєєв, – однак ми будемо одночасно будувати ще й переробні потужності, тому що зараз Київ виробляє 1,2 мільйона тонн сміття на рік», – підкреслив чиновник.

Відзначимо, міністр екології Остап Семерак на засіданні Кабміну 8 вересня повідомив, що інтерактивна карта звалищ України запущена, сам додаток для сервісу доступний для операційних систем iOS та Android.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: