ЄС запропонував схему утилізації відпрацьованого е-сміття в Україні

Читать на русском
Євросоюз запропонував Україні допомогу в розробці системи управління відходами електронного та електричного обладнання та елементів живлення.

Євросоюз запропонував Україні допомогу в розробці системи управління відходами електронного та електричного обладнання та елементів живлення, яку нещодавно презентувало Міністерство регіонального розвитку та будівництва України.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Система передбачає створення реєстру виробників та імпортерів електрообладнання, які будуть зобов'язані подавати офіційні звіти про те, скільки такого обладнання й батарейок вони виробили, продали та утилізували.

У 2017 році в Києві з'являться підземні сміттєві бакиУ Берліні Кличко ознайомився з роботою підприємства, яке займається міським благоустроєм. Уже навесні 2017 року в Києві може з'явитися система підземних сміттєвих баків.

Згідно із запропонованою системою, роздрібні торгові мережі будуть зобов'язані приймати відпрацьовану побутову техніку, батарейки, автомобільні акумулятори безпосередньо в магазинах.

Також вони повинні будуть забирати в споживачів стару велику побутову техніку при купівлі й доставці споживачу нової техніки такого ж типу або зі схожими функціями.

У відомстві підрахували, що щорічно українці можуть віддавати на утилізацію до 40 відсотків старої техніки й батарейок.

Нагадаємо, в Україні накопичено понад 12 млрд тонн твердих відходів та понад 12 млн тонн небезпечних відходів. Разом із тим, на утилізацію небезпечних відходів держава не виділяє коштів уже три роки.

Раніше міністр екології України Остап Семерак заявляв, що сортування сміття має відбуватися не в будинках, а на спеціальних сортувальних лініях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: