Міністр екології закликав українців не сортувати сміття

Читать на русском
Міністр екології Остап Семерак заявив, що сортування сміття призводить до загрязняненію повітря.
Остап Семерак

Міністр екології України Остап Семерак заявив, що сортування сміття повинне проходити не в будинках, а на спеціальних сортувальних лініях.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міністерства.

«Багато хто говорить, що треба вдома сортувати сміття, а потім в різних пакетах вже віддавати на утилізацію. Але мені здається (і я буду це пропонувати), що потрібен інший підхід. Вважаю, що сортування сміття повинно відбуватися, але не вдома, а на спеціальних майданчиках сортування сміття», - зазначив міністр.

Він нагадав, що свого часу в Європі побутові відходи сортувалися будинку, оскільки в той час була відсутня спеціальна техніка, яка дозволяла б сортувати сміття на точках видалення відходів.

У 2017 році в Києві з'являться підземні сміттєві бакиУ Берліні Кличко ознайомився з роботою підприємства, яке займається міським благоустроєм. Уже навесні 2017 року в Києві може з'явитися система підземних сміттєвих баків.

«Припустимо, ми в Києві запропонували б сортувати сміття, як у Мюнхені - в шість окремих пакетів. Кожен господар повинен зібрати все сміття в різні пакети, потім винести їх в різних контейнерів, на вулицю. Справа в кількості машин, які будуть приїжджати, щоб все це вивезти ... У той час, як в українських містах один з найбільших забруднювачів повітря - транспорт. Тобто, змагаючись за сортування сміття, ми тільки будемо стимулювати забруднення повітря вихлопними газами», - розповів Остап Семерак.

«Якщо брати Швейцарію, там 100% твердих побутових відходів переробляється. А в Україні - 95% вивозиться на полігони. Але в Україні досі немає сортувальних ліній. І, хоча інвестори готові будувати такі підприємства - не один рік оббивають пороги місцевих органів влади - віз не зрушив з місця», - додав міністр.

Нагадаємо, Семерак заявив, що обсяг українського ринку утилізації та переробки небезпечних відходів може досягати 10 мільярдів гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: