«Укрзалізниця» перейшла під пряме управління Кабміну

Читать на русском
Відтепер усі рішення щодо управління компанією та її звітності ухвалюватиме Кабмін, а не Міністерство інфраструктур.

Кабмін оприлюднив новий статут «Укрзалізниці». Він передбачає підпорядкування компанії уряду.

Таке розпорядження вже є на сайті Кабміну, повідомляє «5 канал», передає «Слово і Діло».

Як зазначається, відтепер усі рішення щодо управління компанією та її звітності ухвалюватиме Кабмін, а не Міністерство інфраструктури. Така інформація міститься в пояснювальних документах.

Омелян vs. Гройсман: хто більше наобіцяв «Укрзалізниці»?Конфлікт навколо ПАТ «Укрзалізниця» – одного з ключових транспортних державних підприємств – продовжує розгоратися, але чи має він ідеологічне підґрунтя, чи його причини знову криються в банальному перерозподілі влади?

«Досі частина функцій, пов’язаних з управлінням цією компанією, була делегована Кабінетом міністрів України Міністерству інфраструктури. Своїм рішенням уряд відкликав ці делеговані функції – відтепер всі рішення щодо управління компанії та її звітності будуть ухвалюватися не Мінінфраструктури одноосібно, а Кабінетом міністрів, що є колегіальним органом, до складу якого входить і міністр інфраструктури», – йдеться в повідомленні.

Крім того, зміниться склад наглядової ради. Туди відбиратимуть на конкурсній основі незалежних директорів згідно з вимогами законодавства.

В «Укрзалізниці» планують запустити ще кілька поїздів у ЄвропуУ Міністерстві інфраструктури України розповіли про плани «Укрзалізниці» запустити ще кілька поїздів до Євросоюзу.

Як наголосили в Кабміні, «засновником та єдиним акціонером товариства «Укрзалізниця» є держава в особі Кабінету міністрів України. Управління корпоративними правами держави щодо товариства з моменту його утворення здійснює Кабінет міністрів України.

Раніше повідомлялося, що міністр інфраструктури Володимир Омелян втратив контроль над «Укрзалізницею».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: