Омелян втратив контроль над «Укрзалізницею»

Читать на русском
Відтепер політику Укрзалізниці формує Мінінфраструктури, а ось підкорятися тепер УЗ йому не буде.

Кабмін затвердив новий статут ПАТ «Укразлізниця», згідно з яким Міністерство інфраструктури України втрачає право бути органом управління підприємства, органом управління УЗ тепер буде безпосередньо Кабінет міністрів.

«За» новий статут проголосували всі члени КМУ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

«Якщо в старій редакції статуту міністр інфраструктури вносив кандидатури членів правління УЗ і наглядової ради компанії, то тепер органом управління став Кабмін, який все буде вносити сам», – повідомляє одне з джерел ЕП.

Засідання уряду проводилося без преси, але стало відомо, що міністр економічного розвитку – віце-прем'єр Степан Кубів виніс пропозицію про зміну статуту «Укрзалізниці». Як пише видання, дана ініціатива не узгоджувалася з міністром інфраструктури.

Як уточнює інше джерело, статут, який прийняли, розділяє функції формування політики та управління: «Формує політику Мінтранс, а ось підкорятися тепер УЗ йому не буде».

Тепер Кабмін, як акціонер УЗ, має право передавати Мінінфраструктури окремі повноваження з управління корпоративними правами держави щодо підприємства.

Як повідомлялося, «Укрзалізниця» отримала прибуток вперше за два роки в розмірі 303 млн грн.

Також «Укрзалізниця» погасила облігації Львівської, Одеської, Придніпровської, Південно-Західної та Південної залізниць, термін обігу яких закінчується 11 січня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: