«Укрзалізниця» планує запустити потяги до Австрії та Болгарії

Читать на русском
Укрзалізниця планує запустити пасажирські потяги до Австрії та Болгарії. Про це заявив голова правління УЗ Войцех Бальчун.

«Укрзалізниця» планує запустити пасажирські потяги до Австрії та Болгарії.

Про це заявив голова правління УЗ Войцех Бальчун, виступаючи на засіданні Кабміну, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми плануємо запустити сполучення з Польщею, Австрією, Болгарією», – розповів Бальчун. Дату запуску й кінцеві станції нових поїздів очільник «Укрзалізниці» не назвав.

Відзначимо, що до 2014 року з України до Болгарії курсував поїзд формування РЖД. Згодом російська залізнична компанія змінила його маршрут, пустивши в обхід України.

У грудні 2016 року УЗ запустила швидкісний поїзд із Києва до Перемишля.

Раніше, в грудні 2015 року, «Укрзалізниця» відновила пряме сполучення з Румунією. Тоді був запущений потяг із Вадул-Сірета (Чернівецька обл.) до Сучави та Бухареста. Потім почав курсувати безпересадочний вагон Київ-Бухарест.

«Укрзалізниця» назвала ціну квитків на швидкісний поїзд із Києва до ПеремишляВартість квитків на швидкісний поїзд Інтерсіті+ Київ-Львів-Перемишль складе від 406 гривень. Але ціна залежатиме від курсу євро/гривня. Hyundai Rotem буде в дорозі понад 7 годин.

Зараз Україна має пряме сполучення з Польщею, Словаччиною, Чехією, Угорщиною, Молдовою, Білоруссю та Росією.

Нагадаємо також, що «Укрзалізниця» слідом за Перемишлем найближчим часом може сформувати ще один прямий маршрут до Польщі.

Крім того, ведуться переговори про запуск залізничного сполучення між Мукачево та Будапештом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: