Індія продовжила антидемпінгове мито щодо України

Читать на русском
Антидемпінгове розслідування охоплювало період поставок з липня до грудня 2015 року. При цьому також враховувався збиток, завданий в окремі періоди з квітня 2012 року до грудня 2015 року.

Уряд Індії продовжив на 2 місяці запроваджені в 2016 році на півроку попередні антидемпінгові мита щодо сталевого холоднокатаного плоского прокату з України, Кореї, Китаю та Японії.

Відповідне повідомлення оприлюднило 7 лютого поточного року Міністерство фінансів країни, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що Мінфін Індії 17 серпня 2016 року повідомив про запровадження попереднього антидемпінгового мита на поставки х/к плаского прокату походженням з України, Кореї, Китаю та Японії. Антидемпінгове мито розраховується як різниця між $594 та митною вартістю холоднокатаної сталі за тонну, однак у разі поставок за вищою ціною вона дорівнює нулю.

Кабмін спростив вивезення металобрухту з УкраїниКабінет міністрів України спростив процедуру реєстрації експорту металобрухту та скасував дію постанови про порядок реєстрації контрактів на експорт цього виду продукції.

Також Індія 23 листопада 2016 року запровадила до середини 2019 року захисне мито на імпорт плоского гарячекатаного прокату.

Раніше повідомлялося, що гірничо-металургійний комбінат ArcelorMittal очікує збільшення виплавки сталі на 12-15% за підсумками роботи в 2016 році – приблизно до 7 млн ​​тонн.

Металургійні підприємства України, за оперативними даними, в січні-листопаді 2016 року збільшили виробництво сталі на 6% порівняно з аналогічним періодом 2015 року – до 22,193 млн тонн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: