Кабмін спростив вивезення металобрухту з України

Читать на русском
Ухвалене рішення сприятиме лібералізації зовнішньоекономічної діяльності й ліквідує застарілі бар'єри зовнішньої торгівлі.

Кабінет міністрів України спростив процедуру реєстрації експорту металобрухту та скасував дію постанови про порядок реєстрації контрактів на експорт цього виду продукції.

Про це йдеться в постанові №1035, оприлюдненому на веб-порталі уряду, передає «Слово і Діло».

«Постанова скасовує обов'язкову бюрократичну процедуру реєстрації контрактів, чим фактично відкриває вільний експорт металобрухту, покращує бізнес-клімат в країні й значно знижує корупційні ризики в цій галузі», – наголошується в пояснювальній записці до постанови.

За розрахунками уряду, спрощення процедури експорту металобрухту дозволить збільшити надходження валютної виручки до країни й встановити баланс інтересів заготівельників, експортерів і споживачів металобрухту.

«При цьому суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності надаватимуть меншу кількість дозвільних документів для митного оформлення експорту продукції», – наголошується в записці до постанови.

Як повідомлялося раніше, з 5 жовтня набуває чинності закон, який запроваджує збільшення мита на експорт брухту чорних металів з 10 до 30 євро за тонну.

Закон був ухвалений Верховною Радою України в липні терміном на один рік, таким чином частково задовольнивши інтереси українських металургів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: