Найбільше металургійне підприємство України нарощує виробництво

Читать на русском
Гірничо-металургійний комбінат ArcelorMittal Кривий Ріг наростить виробництво сталі на 12-15 відсотків за підсумками роботи в 2016 році.

Гірничо-металургійний комбінат ArcelorMittal очікує збільшення виплавки сталі на 12-15% за підсумками роботи в 2016 році – приблизно до 7 млн ​​тонн.

Про це на сьогоднішній прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» повідомив генеральний директор підприємства Парамжіт Калон, передає «Слово і Діло».

«2016 рік був одним із найуспішніших з виробництва. Ми близькі до рівня в 7 мільйонів ​​тонн. Я сподіваюся, що така тенденція збережеться й у 2017 році», – сказав топ-менеджер.

Калон зазначив, що компанія знизила викиди шкідливих речовин в атмосферу на 45%, забруднення водних ресурсів скоротилося на 70%. За його словами, 78-80% виробленої продукції поставляється на експорт.

«Ціни на метал підвищувалися й знижувалися в різних кварталах. Більш точно про фінрезультати можна буде сказати в березні майбутнього року», – пояснив гендиректор, але зазначив, що підприємство наростило рівень податкових відрахувань до Держбюджету.

У Мінекономрозвитку прогнозують зростання промвиробництва цьогоріч на 1,2%Міністерство економічного розвитку і торгівлі зберегло прогноз зростання промислового виробництва в 2016 році на рівні 1,2 відсотка.

За оперативними даними, металургійні підприємства України в січні-листопаді 2016 року наростили виробництво сталі на 6% порівняно з аналогічним періодом 2015 року – до 22,193 млн тонн.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України підвищила мито на експорт брухту чорних металів з 10 євро за тонну до 30 євро за тонну терміном на один рік, частково задовольнивши інтереси українських металургів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: