Верховна Рада збільшила штрафи за сміття в лісі

Читать на русском
Верховна Рада збільшила штрафи за засмічення лісів у п'ять разів. Законопроект створює додаткові бар'єри для фізичного знищення лісів, у тому числі через так звані санітарні рубки.

Верховна Рада збільшила адміністративні штрафи за забруднення лісів відходами та порушення вимог пожежної безпеки в лісах у 5 разів.

За ухвалення відповідного законопроекту №2604 в цілому проголосували 254 депутати за мінімально необхідних 226, повідомляють «Українські новини», передає «Слово і Діло».

Над чим цього тижня працюватиме Рада? Огляд найцікавіших законопроектівЕксперти аналітичної групи «Левіафан» підготували до початку шостої сесії чинного скликання парламенту огляд найцікавіших та найважливіших законопроектів, що може бути включений до порядку денного парламенту.

Зокрема, законопроектом передбачається збільшення штрафу за забруднення лісів відходами громадянами з 5-10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 25-50, а для посадових осіб – із 10-20 до 50-100 неоподатковуваних мінімумів.

Також Рада збільшила штраф за порушення вимог пожежної безпеки в лісах для громадян з 1-3 неоподатковуваних мінімумів до 5-15, для посадових осіб – із 3-10 до 15-50.

Раніше повідомлялося, що Держлісагентство хоче збільшити штрафи за браконьєрство в чотири рази.

Нагадаємо, Яворів заборонив Львову будувати полігон для побутових відходів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: