Держлісагентство обмежило вивезення лісу під виглядом дров

Читать на русском
Із січня шахраї не зможуть продовжувати експортувати український ліс за кордон під виглядом звичайних дров.

Державне агентство лісових ресурсів України ухвалило рішення обмежити поставки за кордон паливних дров довжиною два метри, що має суттєво зменшити вивезення лісу у вигляді дров за накладною.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила тимчасовий виконувач обов'язків голови Держлісагентства Христина Юшкевич, передає «Слово і Діло».

«Своїм наказом зобов'язала керівників державних підприємств Держлісагентства при постачанні за кордон паливних дров обмежити їхню довжину двома метрами. Це унеможливить зловживання, коли під виглядом дров вивозиться цінна деревина. Цей наказ буде доведений і до органів митного контролю», – написала вона.

Юшкевич пообіцяла забезпечити з боку Держлісагентства жорсткий контроль.

«У разі порушення лісгоспами цієї вимоги будуть ухвалюватися відповідні кадрові рішення, а матеріали будуть передаватися до правоохоронних органів. Закликаю й інших постійних лісокористувачів також запровадити аналогічну норму. Лише спільними діями ми зможемо припинити контрабандне вивезення українського лісу за кордон», – зазначила вона.

Як повідомлялося раніше, український ліс масово вивозять за кордон, незважаючи на мораторій.

Нагадаємо, що Держлісагентство розробило законопроект, яким у тому числі пропонує збільшити максимальні штрафи за незаконну рубку лісу в 10 разів – до 17 тис. грн, тоді як зараз вони становлять від 800 грн до 1700 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: