Україна та США домовилися про спільний контроль фінансових рахунків

Читать на русском
Угода передбачає поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США про податкові вимоги до іноземних рахунків (FATCA).

Україна та США домовилися про взаємний контроль банківських рахунків своїх громадян за кордоном.

Відповідна угода була підписана міністром фінансів Олександром Данилюком і послом США в Україні Марі Йованович сьогодні, 7 лютого, повідомляється на сторінці Мінфіну в Facebook, передає «Слово і Діло».

Відзначимо, угода між урядами України та США передбачає поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA).

Нагадаємо, закон «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FАТСА) набув чинності в США з 1 січня 2013 року. Цим законом передбачені вимоги до іноземних фінансових організацій, у тому числі про необхідність укладення спеціальної угоди з Податковою службою США для здійснення контролю за наявними рахунками, які відкриваються платниками податків США у фінансових організаціях інших країн світу, й зобов'язує інформувати про такі операції Податкову службу США.

«Народний фронт» закликав до розширення «нормандського формату»Парламентська фракція «Народного фронту» виступила з пропозицією розробити стратегію звільнення Криму та Донбасу, а «нормандський формат» розширити за рахунок США та Великобританії.

Як повідомлялося 6 жовтня 2016 року, між урядами України та США була підписана угода про взаємну допомогу між митними адміністраціями, що дозволить обмінюватися інформацією про законність зарубіжних операцій і виявляти порушення на митниці.

Раніше Міністерство фінансів США оприлюднило документ, який запроваджує санкції, згідно з Актом Магнітського, проти п'яти впливових росіян, у тому числі голови Слідчого комітету РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: