Україна та США домовилися про спільний митний контроль

Читать на русском
Україна та США обговорювали двостороннє співробітництво в правоохоронній сфері та боротьбі з контрабандою.

Між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки було підписано угоду про взаємну допомогу між митними адміністраціями, що дозволить обмінюватися інформацією про законність зарубіжних операцій і виявляти порушення на митниці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державної фіскальної служби України.

«Фахівці зі США допомагають у розвитку системи управління ризиками. Зараз проводиться активна робота над створенням в Україні аналогів підрозділів із протидії тероризму та контрабандній діяльності, які функціонують у митній та прикордонній службі США», – заявив голова ДФС Роман Насіров.

Допомога США надається й у рамках Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів. За підтримки США в рамках митних органів України було створено підрозділ контролю за переміщенням товарів військового призначення та подвійного використання (на цьому етапі – сектор у рамках Департаменту митного контролю).

«Ми пропонуємо розширити двосторонню взаємодію в таких сферах, як організація митного контролю, правоохоронна діяльність, митно-тарифне регулювання, а також налагодити співпрацю між навчальними закладами та державними установами за напрямками здійснення державної митної справи, порушення митних правил, проявів тероризму та експортного контролю», – зазначив очільник ДФС.

Як повідомлялося раніше, 22 серпня 2016 року міністр фінансів України Олександр Данилюк запевнив, що найближчим часом буде ініціювати проведення конкурсу на посаду голови ДФС з митного напрямку. Данилюк заявив, що до конкурсу потрібно підвищити зарплати. Обіцянка перебуває в процесі виконання.

Раніше Данилюк заявив, що система ДФС «прогнила» наскрізь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: