США внесли до «списку Магнітського» п'ятьох впливових росіян

Читать на русском
До списку потрапили депутат Держдуми Андрій Луговий і Дмитро Ковтун, підозрювані в причетності до вбивства Олександра Литвиненка.

Міністерство фінансів США оприлюднило документ, який запроваджує санкції, згідно з Актом Магнітського, проти п'яти впливових росіян, у тому числі голови Слідчого комітету РФ.

Рішення було оприлюднено в понеділок, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Експерт про новий пакет санкцій проти РФ: від гасел до дій США можуть не перейтиПолітичний експерт розповів про санкційну політику США щодо РФ та про те, чи може Дональд Трамп переглянути рішення адміністрації Обами.

Зокрема, повідомляється, що Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США в понеділок запровадило санкції проти семи осіб, п'ятеро з яких є громадянами Російської Федерації.

Серед них зазначені:

  • Бастрикін Олександр Іванович, 1953 р. н. (голова Слідчого комітету Російської Федерації);

  • Гордієвський Станіслав Євгенович, 1977 р. н. (слідчий Слідчого комітету при Прокуратурі Південного округу Москви, блокував розслідування проти чиновників, зазначених у справі Магнітського);

  • Ковтун Дмитро, 1965 р. н. (екс-співробітник ФСБ, підозрюється прокуратурою Великобританії у вбивстві Олександра Литвиненка);

  • Луговий Андрій Костянтинович, 1966 р. н. (депутат Держдуми РФ від фракції ЛДПР, підозрюється прокуратурою Великобританії у вбивстві Олександра Литвиненка);

  • Плаксін Геннадій Миколайович, 1961 р. н. (фігурант справи Магнітського, який підозрюється у відмиванні мільярдів рублів із Бюджету РФ).

При цьому вказується, що всі громадяни Росії внесені до так званого «списку Магнітського», створеного Сполученими Штатами в грудні 2012 року.

Раніше повідомлялося, що внаслідок запровадження Євросоюзом санкцій проти Росії й подальших російських контрсанкцій економіка ЄС у 2015 році зазнала втрат на суму 17,6 мільярда євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: