У Путіна є чітка стратегія не тільки по Україні, але й щодо всієї зони навколо РФ – екс-прем'єр Литви

Читать на русском
Колишній прем'єр-міністр Литви переконаний, що стратегія Путіна - не контроль в Україні, а бажання повернути політичне лідерство у всьому регіоні.

Колишній прем'єр-міністр Литви, а нині депутат литовського Сейму Андрюс Кубілюс висловив побоювання у зв'язку з тим, що РФ все активніше посилює свою військову присутність навколо балтійських країн.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Путін дуже посилює свою присутність в регіоні, а які в нього цілі - можна тільки здогадуватися. Але ми не повинні сподіватися, що у нього є якісь мирні цілі. Якщо ми обговорюємо, що Путін буде робити в Білорусії, навколо України або поблизу наших кордонів, але не знаємо точної відповіді, то я завжди кажу: а давайте подивимося на ситуацію з висоти пташиного польоту», - заявив політик в інтерв'ю.

Путіна назвали головним світовим лиходіємПрезидент Росії Володимир Путін очолив рейтинг світових лиходіїв, який склало німецьке видання.

На його погляд, у Путіна є чітка стратегія не тільки по Україні, але і щодо всієї зони навколо РФ: повернути собі політичне лідерство в регіоні, і не обов'язково військовими методами.

Також, за його словами, зараз економіка РФ у важкій кризі, тому йому «потрібно організувати нову агресивну пригоду десь зовні».

«Вже була Грузія, потім Україна з Сирією, а зараз питання: що він робитиме в цьому році?», - міркує Кубілюс.

Нагадаємо, Сейм Литви назвав Росію головною загрозою національної безпеки. Крім того, Державний бюджет Литви на 2017 рік передбачає будівництво стіни на кордоні з Калінінградською областю РФ.

Як відомо, новий виток загострення виник між РФ і Білоруссю. У Демократичній партії Білорусі заявили, що РФ тисне на Лукашенка, щоб розмістити свої військові бази на території країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: