Новий уряд Литви продовжить співпрацювати з Україною у сфері безпеки

Читать на русском
Всі зобов'язання, які Литва має в співпраці з Україною, будуть продовжені. Такою є політика литовського парламенту, його рішення щодо України підтримує все суспільство.
Раймундас Каробліс

Зміна уряду в Литовській Республіці не призведе до змін у політиці безпеки, а всі зобов'язання щодо цього питання з Україною будуть продовжені.

Про це повідомив литовський міністр охорони краю Раймундас Каробліс під час зустрічі з начальником Генерального штабу Збройних сил України Віктором Муженком, повідомляється на офіційній сторінці українського Генштабу в Facebook, передає «Слово і Діло».

«45 днів тому в нашій країні запрацював новий уряд. Це не призвело до змін у політиці безпеки, цей напрямок навіть посилюється. Всі зобов'язання, які ми маємо в співробітництві з Україною, будуть продовжені. Такою є політика нашого парламенту, його рішення щодо України підтримує все суспільство», – заявив Каробліс.

Він також висловив українській стороні співчуття в зв'язку із загибеллю українських військових під час загострення ситуації на Донбасі протягом декількох минулих днів.

В Естонії пройдуть міжнародні військові навчанняВ Естонії в травні пройдуть військові навчання Весняний шторм, повідомляє головний штаб Сил оборони країни Естонії.

Своєю чергою, Муженко подякував уряду Литви за допомогу в розвитку Збройних сил України та за підтримку під час відбиття російської агресії.

«Наші відносини розвиваються динамічно й продуктивно. УВпевнений, що такими вони будуть і в подальшому», – сказав Муженко.

Як повідомлялося раніше, депутат литовського Сейму, колишній прес-секретар президента Далі Грібаускайте Лінас Бальсіс заявив, що Європа має взятися за відторгнення Калінінградської області від Росії.

Нагадаємо, Сейм Литви затвердив оновлену стратегію національної безпеки, згідно з якою Росія посідає перше місце в списку з 14 загроз національній безпеці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: