Клімкін здійснив неофіційний візит до Ізраїлю – МЗС

Читать на русском
Візит голови МЗС України став черговим кроком на шляху поліпшення україно-ізраїльських відносин після скандального голосування в Радбезі ООН у грудні.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відвідав із неофіційним візитом Ізраїль.

Про це повідомили в прес-службі МЗС, передає «Слово і Діло».

Резолюція ООН: чи виправдана істерика з приводу того, що Україна втратила Ізраїль як союзника?Віце-президент Аналітичного центру «Політика» пояснив позицію України та розповів про наслідки голосування в ООН за ізраїльську резолюцію.

«Міністр Павло Клімкін відвідав із неофіційним візитом Ізраїль, де провів зустрічі з високопоставленими ізраїльськими чиновниками», – повідомили у відомстві.

Водночас у Міністерстві не уточнили, коли саме відбувся візит.

Інформацію про поїздку Клімкіна до Ізраїлю сьогодні на брифінгу підтвердив і заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв.

«Дійсно, Павло Клімкін здійснив візит до Ізраїлю. Це пов'язано з тим, що ми зараз намагаємося зміцнити наші партнерські відносини з цією важливою країною», – сказав він.

Заступник глави АП нагадав, що два дні тому Президент України Петро Порошенко спілкувався телефоном із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Скандал із резолюцією щодо Ізраїлю в ООН: експерт розповів про наслідки для УкраїниВійськовий експерт розповів, які наслідки для України матиме голосування в Радбезі ООН щодо антиізраїльської резолюції.

За його словами, ці контакти приносять свої плоди й «найближчим часом відбудеться довгоочікуваний візит прем'єр-міністра України до Ізраїлю». Терміни візиту наразі узгоджуються дипломатичними каналами.

Нагадаємо, 23 грудня 2016 року Радбез ООН ухвалив резолюцію, яка закликає припинити будівництво Ізраїлем поселень на території Палестини. 14 членів Ради, в тому числі Україна, проголосували «за», США відмовилися накласти вето на резолюцію й утрималися від голосування. Після голосування Нетаньяху заявив, що Ізраїль не буде виконувати вимоги резолюції. Також він наказав скасувати запланований візит до країни прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ізраїль знизить рівень контактів з Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: