Скандал із резолюцією щодо Ізраїлю в ООН: експерт розповів про наслідки для України

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Зараз усі діють, виходячи зі своїх інтересів. Україна мала би слідувати цій же логіці, але все складається навпаки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів воєнний історик, експерт із воєнних питань Ігор Лосєв, аналізуючи наслідки голосування щодо ізраїльської резолюції в Радбезі ООН.

«Дійсно, Ізраїль дозволяє собі певні нетактовні випади в бік України, наприклад такі, як були у президента Рівліна у ВР України, але, незважаючи на це, Ізраїль надає нам дуже важливу військово-технічну допомогу у важкий для України час. Крім того, Ізраїль проголосував за резолюцію на підтримку України із засудженням агресії РФ, хоча для них було непросто наважитися на такий конфронтаційний крок щодо Росії», – наголосив історик.

При цьому, додав він, на часі питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу. «Звичайно, цього тепер не буде», – констатує експерт.

Якщо проводити реалістичну політику, яку ведуть щодо нас, постає питання: хоча б одна арабська країна надає нам таку підтримку, як Ізраїль? Ні. Тоді чому ми маємо підтримувати арабів, а не Ізраїль?

«В особі Ізраїлю ми втратили важливого та цінного союзника», – вважає Лосєв.

«Можливе визнання Кнессетом Голодомору геноцидом мало би величезне міжнародне значення та резонанс, тому що важливими є визнання та підтримка саме Ізраїлю. Таких відносин, як були, вже не буде. Кому ми такою позицією зробили краще?», – охарактеризував ситуацію довкола резолюції ООН Лосєв.

Як відомо, з 15 членів Ради Безпеки ООН 14, включно з Україною, проголосували за резолюцію щодо неможливості будівництва ізраїльських поселень на палестинській території, і лише США утрималися, але при цьому не скористалися своїм правом вето. В Ізраїлі вимагають пояснень усіх країн, що голосували, а також скасували запланований візит Володимира Гройсмана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: