Зруйнована Авдіївка: коли місто зможуть повернути до нормального життя?

Читать на русском
Володимир Саприкінексперт у сфері енергетики
Сергій Дяченкоенергетичний експерт

Наразі майбутнє життя в регіоні залежить від того, чи припиняться обстріли.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін, аналізуючи наслідки штурму Авдіївки та гуманітарну ситуацію в регіоні.

«Коксові батереї потребують особливого підходу й умить зупинитися вони не можуть. Зараз є можливість використовувати вугілля та коксовий газ для того, щоб уникнути катастрофи, поступово гасити печі, якщо перспектива відновлення енергопостачання не з'явиться», – розповів Саприкін.

Ситуація на межі, але якщо обстріли в Авдіївці не припиняться, то це може стати катастрофою регіонального рівня.

«Матеріали, бригади, ресурси на ремонт пошкодження є, але питання в тому, що навіть після припинення обстрілів знадобиться багато часу на відновлення. Не виключено, що воду зливали, та й поки невідомі справжні масштаби пошкоджень. На повне відновлення може піти близько тижня», – пояснив експерт.

За його словами, якщо коксохім відновити не вдасться, враховуючи погодні умови, іншого виходу, крім евакуації, не буде, але це крайня міра.

Бої в Авдіївці: в разі наступу у відповідь Україна ризикує залишитися сам на сам із РосієюПолітолог оцінив атаку в зоні АТО та розповів, чому заморожування ситуації зараз є найімовірнішим та найбільш оптимальним варіантом для України.

Експерт з енергетичних програм Сергій Дяченко також переконаний, що в разі подальшої ескалації питання екологічної кризи постане гостро.

«Поки що повернути Авдіївку до нормального життя можна. Головна проблема в тому, що сьогодні не мають можливості працювати ремонтні бригади через обстріли», – наголосив Дяченко.

Як відомо, з 29 січня в районі Авдіївки та в промзоні йшли запеклі бої. Коксохімічний завод зупинив роботу, пошкоджено комунікації, немає електроенергії, газу, води та опалення, майже не працює мобільний зв'язок, оголошено надзвичайний стан.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: