Бої в Авдіївці: в разі наступу у відповідь Україна ризикує залишитися сам на сам із Росією

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Насправді, вже всім зрозуміло, що коли відбуваються якісь міжнародні переговори – чи Президент здійснює візит, чи делегація – обов'язково відбувається загострення на фронті.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи атаку в зоні АТО та екстренні переговори для протистояння російській агресії.

«Малоймовірно, що розмова Путіна з Трампом вплинула на ситуацію. Переговори мали більш поверховий та ознайомчий характер, а за 40 хвилин вирішити та обговорити всі питання неможливо. Тим більше, в переговорах між РФ та США тема Донбасу чи України не була першочерговою», – вважає експерт.

Наразі, на його думку, якщо після цих подій Україна «зламає» Мінські домовленості й піде в наступ, то ми вже навряд чи зможемо сподіватися на допомогу Заходу.

«В результаті ми залишимося сам на сам із ворогом. Це означатиме початок бойових дій, щоб одразу капітулювати», – наголосив політолог.

Дійсно, підкреслив експерт, зараз є занепокоєння, що відбувається заморожування конфлікту, але на сьогодні немає іншого варіанту.

Вічних конфліктів не буває. Конфлікт на Донбасі колись буде вирішений, але головне завдання на сьогодні – зупинити безглузду загибель людей.

Щодо США, то, як пояснив експерт, для них питання України не є пріоритетним, а для Трампа на сьогодні одним із найважливіших питань все-таки буде нормалізація відносин із Росією.

«Принаймні в його світобудові немає місця конфлікту США з Росією заради України», – наголосив Кость Бондаренко.

Нагадаємо, бої під Авдіївкою тривають третю добу поспіль. Повідомляється, що місто ризикує опинитися на межі гуманітарної катастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: