Авдіївський коксохім загрожує техногенною катастрофою – Семерак

Читать на русском

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак попереджає про небезпеку Авдіївського коксохіму.
Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак попереджає про небезпеку виникнення техногенної катастрофи через ситуацію на Авдіївському коксохімічному заводі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на пост Семерака в Facebook.

«Ми абсолютно чітко розуміємо, що ситуація на коксохімічному заводі може перерости в справжню техногенну катастрофу, ставши загрозою здоров'ю та життю тисяч українців. Однак зараз працівники підприємства контролюють ситуацію. Нагадаю, що на підприємстві працюють понад 6000 осіб», - розповів він.

Міністр зазначив, що його відомство перебуває на зв'язку з керівництвом Авдіївського коксохімічного заводу.

«Станом на сьогодні загроза в зв'язку з консервацією окремих цехів зупинена, вживаються всі необхідні заходи для нормалізації екологічних наслідків ситуації, згідно «Плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій» для всіх цехів, в тому числі і для допоміжних цехів. Хочу підкреслити, що протягом року в зв'язку з розміщенням заводу фактично в зоні бойових дій інспектори Держекоінспекції в Донецькій області не мали доступу на підприємство для здійснення перевірки. Єдине, що монітор, - це стан річки Казенний Торець в межах міста Костянтинівка, в яку скидаються стічні води підприємства», - розповів Семерак.

Він висловив надію, що консервування цехів допоможе стабілізувати ситуацію і Україні не доведеться долати наслідки викидів коксового газу в грунт і повітря.

Нагадаємо, глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський назвав умови, за яких почнеться евакуація населення міста Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: