Скорочень підстанцій швидкої допомоги та лікарів не буде – Супрун

Читать на русском
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час наради пообіцяла, що реформа в системі екстреної медичної допомоги не призведе до скорочення кількості підстанцій швидкої допомоги або лікарів.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун сьогодні заявила, що зміни в системі екстреної медичної допомоги в жодному разі не призведуть до скорочення числа підстанцій швидкої допомоги або звільнення лікарів.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ, передає «Слово і Діло».

За її словами, широка мережа підстанцій – це один з елементів, що зможе забезпечити приїзд швидкої не за 20 хвилин, а за 8.

Охорона здоров'я на стику двох мафій. Про що свідчить конфлікт Супрун і Тодурова?Мета відійти від компаній-прокладок при закупівлі ліків – дуже крута, амбітна і викликає приступ поваги до цієї жінки. Втім, автор пропонує розібратися, на чию користь Уляна Супрун поставила собі таку мету.

Супрун зазначила, що за п'ятирічний перехідний період буде відбуватися перепрофілювання лікарів та фельдшерів швидкої допомоги на парамедиків, які проходитимуть спеціальний навчальний курс, розрахований на три роки.

У МОЗ зазначили, що головним завданням реформи є забезпення максимально скоординованих та професійних дій на всіх етапах.

Раніше повідомлялося, що посол ЄС в Україні підтримав ініціативи Супрун.

Нагадаємо, Володимир Гройсман обіцяв, що з 1 лютого ціни на ліки будуть знижені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: