Гройсман обіцяє, що з 1 лютого ціни на ліки будуть знижені

Читать на русском
Уряд доб'ється виконання рішення про зниження цін на ліки проти гіпертонії, цукрового діабету та бронхіальної астми в Україні з 1 лютого. Про це розповів прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
Володимир Гройсман

Уряд доб'ється виконання рішення про зниження цін на ліки проти гіпертонії, цукрового діабету та бронхіальної астми в Україні з 1 лютого.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів у ефірі ICTV, повідомляє «Слово і Діло».

«Я переконаний у тому, що з 1 лютого, коли будуть заходити нові партії ліків, ми доб'ємося й почнемо бачити зниження цін на категорії цих ліків», – заявив він.

Коментуючи заяви про нібито неможливість забезпечення зниження цін на ліки з 1 лютого, Гройсман зазначив, що передбачав створення дефіциту ліків, щойно уряд почне упорядковувати ціни на лікарські засоби.

«Найголовніший феномен полягає в тому, що в Польщі ціни на одні й ті самі ліки нижчі, ніж в Україні. Щойно до цього парадоксу наблизився, відразу почалися атаки на уряд. Ми будемо йти в заданому напрямку. Щодо ліків, то наше завдання – забезпечити зниження ціни за трьома категоріями: гіпертонія, цукровий діабет і бронхіальна астма», – підкреслив Гройсман.

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд відстежує виконання рішення щодо зниження ціни на ліки, працює спеціальна група.

Уляна Супрун: головні обіцянки на чолі МОЗуУ світлі скандалу навколо в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун «Слово і Діло» вирішило навести дані про те, як чиновниця дотримує свого слова.

За розрахунками, кроки, спрямовані на своєчасне забезпечення ліками хронічно хворих, дозволять зменшити інвалідність і смертність від гіпертонії на 18%.

Нагадаємо, згідно з наказом МОЗ, із 1 лютого реалізація ліків у аптечних закладах, вища за граничну ціну з урахуванням граничних надбавок (оптової й роздрібної) та ПДВ, буде неможливою. ПДВ на лікарські засоби й медичні вироби зменшиться до 2-5%.

Раніше повідомлялося, що ліки в Україну ввозитимуть за спрощеною системою реєстрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: