Сімейним лікарям не довіряють понад 20% українців – опитування

Читать на русском
21 відсоток українців не довіряють власним сімейним лікарям. Про це йдеться в результатах опитування соціологічної групи Рейтинг щодо стану медичної сфери в Україні.
Фото: vesti-ukr.com

21% українців не довіряють власним сімейним лікарям.

Про це йдеться в результатах опитування соціологічної групи «Рейтинг» щодо стану медичної сфери в Україні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Згідно з даними опитування, 53% українців довіряють власним сімейним лікарям, 21% – не довіряють, а 26% – не змогли оцінити свій рівень довіри.

Також опитування показало, що дві третини респондентів знають, хто є їхніми сімейними лікарями або терапевтами, інша третина – не знають. Що старші респонденти, то більшою є їхня обізнаність про сімейного лікаря. Жінки більше володіють цією інформацією, ніж чоловіки.

Згідно з опитуванням, рівень довіри до лікаря прямо залежить від частоти відвідувань лікарів респондентами та їхнього рівня обізнаності про нього: серед тих, хто знає свого сімейного лікаря, майже 80% йому довіряють. Жінки та особи старшого віку більше довіряють лікарю.

Нагадаємо, українці мають обрати сімейного лікаря до липня 2017 року. Також раніше повідомлялося, що цього року почнеться перехід на страхову медицину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: