Військовий контингент США в Європі

Читать на русском

На початку місяця в Німеччині почалося розвантаження американської військової техніки та устаткування, а також до місцевого порту Бремергафен прибула частина особового складу американського контингенту, що в рамках операції НАТО «Атлантична рішучість» (Atlantic Resolve) нестиме службу в країнах Європи. Всі вони будуть направлені до Польщі та країн Балтії.

Як пояснив заступник командувача армії США в Європі Тім Макгвайр, «Атлантична рішучість» триває вже кілька років і слугує «ознакою відданості США та НАТО ідеї стримування та підтримки миру в Європі».

В рамках цієї операції до різних країн Європи раніше вже було перекинуто 12 тактичних авіагруп ВПС США (розміщені в Болгарії, Естонії та Угорщині), 3,5 тисячі військових і низку одиниць техніки, які розташувалися в Естонії, Латвії, Литві, Польщі, Угорщині, Румунії та Болгарії.

У майбутньому США планують переправити до Європи ще близько 1 тис. одиниць техніки, в тому числі 10 транспортних і 74 ударних гелікоптери, що будуть дислокуватися в Латвії, Польщі та Румунії.

Загалом на військові операції в Європі бюджетом Сполучених Штатів на 2017 рік передбачено 3,4 млрд дол.

Нагадаємо, як раніше повідомляло «Слово і Діло», протягом місяця від російської агресії на сході України загинули 8 українських військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: