За три роки Україна отримала 3 мільярди гривень військової допомоги

Читать на русском
У Міноборони не можуть надати всю інформацію про закордонну допомогу, оскільки вона є конфіденційною.

Протягом 2014-2016 років Збройні Сили України отримали від різних країн світу матеріально-технічної та гуманітарної допомоги на суму близько 3 мільярдів гривень.

Про це повідомили в Міністерстві оборони на запит видання «Тиждень.UA», передає «Слово і Діло».

Міноборони планує перевести армію на контракт до 2020 рокуМіністерство оборони України планує повністю перевести армію на контрактну основу до 2020 року.

Зокрема, від США надійшла лазерна система імітації тактичних дій MILES, медичне обладнання, аптечки, обладнання для розмінування, прилади нічного бачення й тепловізори, бронежилети й кевларові шоломи, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, автомобілі підвищеної прохідності типу HMMWV, індивідуальне спорядження та обмундирування.

Канада надала обладнання для розмінування, прилади нічного бачення, бронежилети й кевларові шоломи, індивідуальне спорядження та обмундирування. Від Польщі також надійшло медичне обладнання, спорядження та обмундирування.

Великобританія передала аптечки, прилади нічного бачення, тепловізори, бронежилети, кевларові шоломи, ноутбуки, спорядження та обмундирування. Австралія надала обмундирування, Китай – обладнання, Туреччина – обладнання, спорядження та обмундирування, Словаччина – електрогенератори, обладнання, спорядження та обмундирування, Франція – бронежилети та обладнання, Нідерланди – електрогенератори, спорядження та обмундирування, Іспанія – бронежилети та кевларові шоломи, Чехія та Албанія – спорядження й обмундирування, Литва – обладнання, обмундирування, Норвегія, Латвія, Данія, Японія – обладнання.

У Міноборони уточнили, що не можуть надати всю інформацію про закордонну допомогу Україні, оскільки вона є конфіденційною.

У грудні минулого року Конгрес США затвердив оборонний бюджет з $350 млн військової допомоги для України.

Раніше повідомлялося, що Червоний Хрест готовий допомогти Міноборони з ідентифікацією загиблих у зоні АТО.

Нагадаємо, раніше в Міноборони повідомили, що Україна цього року підготує понад 200 екіпажів Повітряних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: