Експерт: Трамп уже ухвалив рішення, які викличуть хвилю скандалів у світі та США

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт
Олександр Палійполітичний експерт
Петро Олещукполітичний експерт

Зараз можна сказати, що Трамп виконує ту частину обіцянок, які були озвучені до та після інавгурації: перенесення посольства в Ізраїлі, торгова угода, стіна на кордоні з Мексикою.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Воля, оцінюючи перші зовнішньополітичні кроки Дональда Трампа на посаді президента США.

«Ми бачимо, що Трамп діє так, як обіцяв, що викличе низку великих скандалів та протиріч у відносинах між США та світом, в тому числі й союзниками. Зокрема, проблема з будівництвом поселень в Єрусалимі погіршує відносини з Німеччиною й Францією. Торгово-економічна політика Трампа може загальмувати питання реалізації Брексіту урядом Британії. Щодо Сирії, то заявлені зони безпеки викличуть реакцію інших гравців сирійського конфлікту», – аналізує Воля.

Вже перші зовнішньополітичні кроки Трампа провокують хвилю скандалів у відносинах не лише з країнами ЄС, але й усередині США.

«США будуть зосереджені на своїх внутрішніх проблемах та питаннях», – підкреслив політолог.

Невідомо, які рішення ухвалить Трамп, зауважив політолог Олександр Палій, але слова американського посла в Україні Марі Йованович дуже правильні:

«Цього січня ухваліть рішення про подальші рішучі кроки. Заради майбутнього України й нашого спільного майбутнього як партнерів та друзів. Ухваліть рішення відкинути скептичний настрій і далі рухайтеся вперед».

Вісім фактів про імпічмент президента в СШАПолітичний експерт Олександр Москалюк розповів, чим у США складна процедура імпічменту та скільки разів вона застосовувалася до американських президентів.

«Спочатку було «Трамп ніколи не висунеться». Згодом – «Трамп ніколи не пройде праймеріз». Потім – «Трампа ніколи не оберуть», «Трамп не буде реалізовувати свої ідеї», «Трампа стримає партія чи вгамують через Конгрес». Визнаймо: запобіжники «від дурня» в цьому світі вже не працюють. І першим зі світових лідерів це збагнув Путін», – написав на своїй сторінці в Facebook політолог Петро Олещук.

Нагадаємо, Дональд Трамп підписав указ про будівництво стіни на кордоні з Мексикою, який уже розкритикував президент Мексики Енріке Пенья Ньєто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: