«Великі зміни» в ООН: Трамп готовий урізати бюджет Організації на 40%

Читать на русском
Адміністрація нового президента США Дональда Трампа планує скорочення фінансування міжнародних організацій.

Адміністрація нового президента США Дональда Трампа готує проект указу, згідно з яким заплановано скорочення фінансування деяких агентств Організації об'єднаних націй та інших міжнародних організацій, які не відповідають розробленим критеріям.

Про це повідомляє The New York Times, передає «Слово і Діло».

«Можливе повне припинення фінансування організацій, до яких входять Палестинська автономія, а також інші структури, що діють в обхід санкцій, накладених на Іран і Північну Корею. Не збираються давати гроші й організаціям, які фінансують аборти», – повідомляє джерело.

Кабінет Трампа: хто є в команді нового президента США?Директор Центру політичних досліджень «Пента» оцінив склад президентської команди Дональда Трампа.

Видання підкреслює, що в разі, якщо такі плани нової команди Трампа стануть реальністю, робота ООН зазнає змін, оскільки близько 25% миротворчих місій раніше отримували гроші саме від США.

Як відомо, «великі зміни» ООН Трамп обіцяв ще до своєї інавгурації, при цьому заявивши, що організація перетворилася на «клуб за інтересами».

Про те, хто увійшов до президентської команди Дональда Трампа, «Слово і Діло» розповіло в матеріалі «Команда «Т». Хто буде допомагати Трампу управляти США».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: