«Укроборонпром» збільшив експорт техніки на 25%

Читать на русском
Третину експортного обсягу продукції військового призначення через структури Укроборонпрому було поставлено приватними підприємствами, які не мають ліцензій на експорт зброї.

Обсяг виконаних Україною в 2016 році експортних контрактів із постачання продукції військового призначення зріс порівняно з 2015 роком на 25% і склав $750 млн.

Про це на прес-конференції повідомив заступник генерального директора держконцерну «Укроборонпром» Денис Гурак, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«За минулий рік ми поставили на експорт техніки на 750 мільйонів доларів, що на 25% більше, ніж роком раніше», – сказав Гурак.

При цьому третина експортованої минулого року продукції військового призначення через структури ДК поставили приватні підприємства, які не мають ліцензій на експорт зброї.

Гурак додав, що портфель експортних контрактів із постачання військової продукції, підписаних у 2016 році, склав близько $1,5 млрд.

Україна поставила першу партію модернізованих БТР-4М в Індонезію – фотоП'ять БТР-4М були поставлені Корпусу морської піхоти Індонезії в рамках виконання контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії та ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Прибуток концерну від операційної діяльності склав 1,4 млрд, EBITDA – 2,4 млрд грн.

Раніше «Укроборонпром» заявляв, що змушений займатися експортом озброєнь, щоб поповнити оборотні кошти та оновлювати обладнання, що, своєю чергою, сприяє поставкам зброї українській армії.

Відзначимо, що українські приватні підприємства-розробники та виробники продукції оборонного та подвійного призначення об'єднуються в асоціацію, покликану сприяти більш динамічним та ефективним реформам в оборонно-промисловому комплексі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: