Україна поставила першу партію модернізованих БТР-4М в Індонезію – фото

Читать на русском

Виконання контракту відбулося після поставки головних партій БТР-4 на потреби української армії, що не позначилося на боєздатності ЗСУ.

П'ять БТР-4М були поставлені Корпусу морської піхоти Індонезії в рамках виконання контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії та ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».

«Реалізація цього контракту відбулася завдяки ефективній взаємодії підприємств українського оборонно-промислового комплексу та посольства України в Індонезії», – зазначив директор «Спецтехноекспорту» Павло Барбул.

Повідомляється, що виконання контракту відбулося після поставки головних партій БТР-4 на потреби української армії, що не позначилося на боєздатності ЗСУ, але дозволило дозавантажити виробничі потужності українського оборонного комплексу.

Машини пройшли відповідні випробування в умовах тропічного клімату. Під час випробувань були протестовані амфібійні можливості бронетехніки на море, проведені вогневі випробування в гірській місцевості та перевірені ходові характеристики на трасі й важкодоступній місцевості.

Марш протяжністю 100 км почався ще вночі, коли колона з БТР-4М своїм ходом автострадами виїхала зі столиці Індонезії Джакарти до узбережжя Яванського моря. А вже на світанку бронемашини протестували свої амфібійні властивості на морі. Після водних випробувань колона БТР-4М попрямувала на місце проведення стрільб.

Українські конструктори розробили новий танк «Тірекс»Українські розробники створили новий танк «Тірекс», який стане конкурентом російської «Армати».

«Бойові машини стабільно й плавно поводяться у воді», – пише індонезійське видання Angkasa. БТР-4 мають колісну формулу 8×8, оснащуються моторами Deutz і трансмісіями Allison, які відповідають стандартам НАТО. Ці двигуни відрізняються надійністю, економічністю й потужністю.

Відзначимо, що БТР-4М успішно воюють на Донбасі выд самого початку конфлікту й виробляються на майданчиках ДП «Харківське КБ з машинобудування ім. Морозова».

Нагадаэмо, ДП «Київський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», змонтувало повністю новий цех для виробництва корпусів для БТР-3.

Україна також відновила постачання танків «Оплот-М» до Таїланду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: