В НБУ розповіли, як Україна повертатиме кредит МВФ

Читать на русском
Україна повертатиме кредит МВФ упродовж 3-5 років. Особливість полягає в тому, що він виділяється під дуже низькі відсоткові ставки.

Україна повертатиме кредит МВФ упродовж 3-5 років із дуже низькими відсотковими ставками.

Про це сказав у ефірі «Еспресо.TV» член ради НБУ Василь Фурман, передає «Слово і Діло».

Життя в борг чи курс на реформи: ціна кредитування МВФПолітичний експерт оцінив вимоги для надання траншу МВФ Україні та розповів, чи є можливість припинити брати в борг у МВФ.

«Термін повернення кредиту МВФ – 3-5 років. Особливість і плюс для України полягає в тому, що він виділяється під дуже низькі відсоткові ставки. Це величезний позитивний сигнал для інших інвесторів. Коли МВФ інвестує в країну, він підтверджує, що відбуваються реформи, налагоджується інвестиційний клімат», – сказав Фурман.

Представник НБУ додав, що наразі МВФ є чи не єдиним закордонним інвестором, що готовий співпрацювати з Україною.

«Сьогодні ніхто із закордонних інвесторів, окрім МВФ, не хоче заводити сюди гроші. В 2019 році ми маємо погасити близько 18 мільярдів закордонних позик. Постає питання, де взяти ці кошти», – сказав Фурман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВФ визначиться з датою засідання Ради директорів щодо питання третього перегляду програми EFF після доопрацювання меморандуму про співпрацю з Україною.

Сьогодні стало відомо, що Міжнародний валютний фонд незабаром може ухвалити рішення про надання Україні траншу.

Раніше повідомлялося, що МВФ не включив до січневого порядку денного транш для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: