МВФ уже скоро може ухвалити рішення про транш Україні

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд незабаром може ухвалити рішення про надання Україні чергового траншу.

Міжнародний валютний фонд незабаром може ухвалити рішення про надання Україні траншу. В МВФ зазначають, що це питання декількох тижнів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на NEWSru.ua.

«Ми знаходимося в тісному контакті з (українськими) владою за кількома незакритими питаннями, які потрібно вирішити, а саме щодо завершення роботи по Меморандуму економічної та фінансової політики в контексті термінів наступних заходів», - зазначив заступник спікера МВФ Вільям Мюррей.

У зв'язку з цим він нагадав про зустріч директора-розпорядника МВФ з президентом України в Давосі тиждень тому. Тоді Крістін Лагард відзначила досягнення «гарного прогресу» українською стороною у виконанні вимог для завершення третього перегляду в рамках програми розширеного фінансування Фонду.

«Якщо припустити, що всі незакриті питання будуть вирішені швидко, ми очікуємо надходження пропозиції по завершенню нашого огляду Виконавчій раді в найближчі тижні», - заявив Мюррей.

Водночас він зауважив, що зараз поки не може назвати конкретної дати зустрічі Виконавчої ради з цього питання.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд не включив до свого календаря на січень питання виділення Україні наступного траншу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: