ГПУ підозрює чиновників «Зернової корпорації» в розкраданні 300 мільйонів гривень

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України підозрюють співробітників Державної продовольчої зернової корпорації України в розкраданні коштів.

Генеральна прокуратура України підозрює чиновників департаменту закупівель ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація України» у виведенні в 2015-2016 роках із підприємства близько 300 мільйонів гривень.

Про це йдеться в постанові Печерського суду Києва від 20 січня 2017 року, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Згідно з матеріалами справи, слідство встановило, що зазначені посадові особи в рамках державної закупівлі придбали зерно за завищеними цінами в низки підконтрольних їм компаній із ознаками фіктивності, зареєстрованих в Одесі.

За даними Генпрокуратури, одна з компаній є конвертаційним центром, у видах діяльності інших не вказана торгівля зерновими. Під час обшуків у офісному приміщенні в Одесі слідчими були вилучені печатки всіх цих фірм. У зв'язку з викладеним ГПУ звернулася до суду з клопотанням про надання слідству доступу до фінансових документів корпорації в банку «Креді Агріколь», в якому в держкомпанії відкритий поточний рахунок.

Суд задовольнив клопотання ГПУ в повному обсязі.

Нагадаємо, раніше НАБУ затримало в. о. голови правління ОГХК. Крім того, Бюро просило суд заочно розслідувати справу судді Миколи Чауса.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: