Чиї е-декларації зацікавили ГПУ й чому

Читать на русском

Дотримуючись тенденцій, Генеральна прокуратура також вирішила взятися за електронні декларацій. Оскільки незаконне збагачення та брехня в е-декларації не є підслідністю Генпрокуратури, правоохоронці взялися перевіряти е-декларації 9 народних депутатів щодо ухилення від сплати податків, що належить до сфери Державної фіскальної служби.

До сфери інтересів ГПУ потрапили по два нардепи від фракцій «Радикальної партії» – Сергій Рибалка, Андрій Лозовий, «Народного фронту» – Віктор Романюк, Олександр Горбунов, «Опозиційного блоку» – Юрій Солод, Євген Бакулін, по одному члену депутатських груп «Воля народу» та «Відродження» – Олесь Довгий та Геннадій Бобов, а також представник БПП Борислав Розенблат.

Так, наприклад, згідно з даними ДФС, Бобов із 1998 до 2015 року заробив 118 мільйонів 764 тисячі гривень, а податків не заплатив. На відміну від нього, «радикал» Лозовой взагалі з 2000 до 2014 року не отримував доходу, але задекларував 800 тисяч гривень, 50 тисяч доларів та 150 тисяч євро. Інформацію про інших депутатів дивіться на інфографіці.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві юстиції заявили про саботаж з боку НАЗК процесу перевірки е-декларацій. У НАЗК також повідомили про глухий кут у цьому процесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: