У квартальних звітах 12 політичних партій виявлені порушення – НАЗК

Читать на русском
За результатами аналізу звітів політичних партій про майно за третій квартал 2016 року НАЗК виявило порушення порядку фінансування ще в 12 політичних партій.

Департамент із запобігання політичній корупції виявив ознаки кримінального злочину в квартальних звітах (третій квартал 2016 року) 12 політичних партій.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, передає «Слово і Діло».

Новий скандал навколо е-декларацій: за що воюють НАЗК та Мін'юст?Експерт Центру політичних студій та аналітики оцінив ситуацію, яка виникла між НАЗК та Мін'юстом через перевірку е-декларацій.

«Департаментом із питань запобігання політичній корупції були виявлені ознаки кримінального злочину в квартальних звітах (третій квартал 2016 року) дванадцяти політичних партій», – написала Корчак.

Так, у партій виявили порушення статті 159-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії). Це такі партії, як «Наш край», «Народний рух України», «Аграрна партія України», «Нова політика», «Партія сильної влади», «Власна сила», політичне об'єднання «Пряма дія», «Самоврядна українська держава», «Партія вільних демократів», «Комуністична партія України», «Зелені», ВО «Свобода».

Чиї е-декларації зацікавили ГПУ й чомуГенеральна прокуратура України перевіряє електронні декларації 9 депутатів, які могли не сплатити податки.

Корчак повідомила, що матеріали були направлені до Національної поліції України, яка, згідно з чинним законодавством, має реагувати на ці правопорушення.

Нагадаємо, раніше НАЗК заявило про початок другої хвилі е-декларування.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що НАЗК вчергове створило порядки перевірки електронних декларацій та моніторингу способу життя чиновників, які не відповідають чинному законодавству.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: