НАЗК саботує початок процесу перевірки е-декларацій – Петренко

Читать на русском
У Міністерстві юстиції України звинувачують Національне агентство з питань запобігання корупції в саботажі е-декларування.
Павло Петренко

Національне агентство з питань запобігання корупції вчергове створило порядки перевірки електронних декларацій і моніторингу способу життя чиновників, які не відповідають чинному законодавству.

Про це в ефірі «5 каналу» розповів міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє «Слово і Діло».

«Основний їхній документ, який вони мали розробити ще минулого року, – це порядок проведення перевірки, це той документ, який визначає «дорожню карту», як перевіряється чиновник, який подав декларацію. Вони чомусь почали розробляти напівтаємно наприкінці минулого року, коли ми, тоді як Міністерство юстиції, запропонували їм, що давайте ми включимося в цей процес для того, щоб швидко зробити якісний документ. Чомусь тоді НАЗК не пішло на зустріч і розробило один варіант документа. Ми зробили свої зауваження», – наголосив Петренко.

За його словами, НАЗК – єдиний орган, з яким Мін'юст не може знайти спільну мову. Петренко заявив, що новостворений порядок перевірки е-декларацій не відповідає чинному законодавству.

«Я не можу поставити підпис під таким нелегітимним документом, який поставить взагалі під загрозу всю роботу з боротьби з корупцією. Ми це пояснили нашим колегам, сказали включити зауваження до нового тексту. Замість цього НАЗК за два дні провело псевдообговорення, той самий текст із певними технічними поправками відправили до Міністерства юстиції. Ми були змушені знову його повернути», – додав міністр.

Нагадаємо, раніше член НАЗК Руслан Радецький написав у Facebook, що ситуація зі стартом перевірок електронних декларацій зайшла в глухий кут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: