Омелян хоче повернути «Укрзалізницю» під контроль

Читать на русском
Міністр інфраструктури Володимир Омелян хоче повернути Укрзалізницю під контроль Мінінфраструктури.
Володимир Омелян

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, що відомство має намір відстоювати свою позицію щодо незаконності передачі «Укразлізниці» в управління Мінекономрозвитку в судовому порядку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

За словами Омеляна, передача УЗ була прийнята на екстреному засіданні Кабміну з порушенням всіх формальних вимог регламенту проведення таких засідань. При цьому він зазначив, що голосував за це рішення, за умови направлення відповідного документа на попереднє узгодження Мінінфраструктури.

Балчун заявив про саботаж з боку МінінфраструктуриГлава Укрзалізниці Войцех Балчун заявив, що в Міністерстві інфраструктури саботують його роботу.

«Коли ми отримали всі документи - до речі, в Мінекономрозвитку їх теж не було; цікаве питання: хто готував цей документ? Ми пропрацювали документи і надали свої заперечення в одноденний термін... Я сподіваюся, що уряд розгляне це питання додатково і прийме зважене рішення. Адже насправді ідеологи цієї передачі переслідували єдину мету - приховати від громадськості відповіді на питання про реальний стан справ на «Укрзалізниці», - сказав Омелян, додавши, що передача УЗ в управління МЕРТ «тільки посилить кризу в компанії і не залишить шансу на її реформу».

Він зазначив, що в даний час це рішення про передачу компанії в управління МЕРТ поки не підписано прем'єр-міністром, а в разі його підписання Мінінфраструктури має намір відстоювати свою позицію щодо незаконності передачі УЗ в судовому порядку.

«Якщо це розпорядження буде підписано, то це порушення закону, що передбачає відповідальність. У будь-якому випадку, ми будемо публічно інформувати громадськість, що відбувається на «Укрзалізниці», будемо готуватися до судового позову і доводити в суді свою правоту», - повідомив Омелян.

Нагадаємо, Кабмін затвердив новий статут ПАТ «Укрзалізниця», згідно з яким Міністерство інфраструктури України втрачає право бути органом управління підприємства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: